tisdag 7 januari 2014

Inför sportåret 2014

Synd och skam att Zlatan och landslaget inte får resa till Brasilien i sommar. Låt oss nu hoppas att förbundet gör det enda rätta och ersätter den nuvarande assisterande med en som kan organisera ett försvar. Hamrén och Allbäck må inspirera mannarna men de är också oförbätterliga offensiva optimister bägge två. Med facit i hand skulle Johan Mjällby fått jobbet som assisterande, men Hamrén tyckte kanske att Mackan gjorde sig bättre i TV.

Inte så vettigt att Zlatan ska ge sig in i debatten om herrarnas och damernas status i fotbollsvärlden. Zlatan är en genialisk fotbollsspelare men det är kanske inte så lämpligt att ge honom för stor roll som opinionsbildare. Han tycker trots allt att MMA är en hedervärd idrott. Det tycker inte jag.

Malmö FF ska försvara sitt allsvenska guld och ge sig ut i Europa, härligt! Men vem ska träna laget? 2005 lämnade Tom Prahl skutan, efter att ha blivit överkörd av klubbledningen, sägs det. 2011 drog Roland Nilsson för att ta över ett hittepålag från Köpenhamn. Och nu, när guldstormen knappt har mojnat, är redan Rikard Norling på plats i Bergen för att träna Brann. Vi hoppas på en snar och klok lösning av tränarfrågan.

Johan Olsson riskerar att missa vinter-OS. Riktigt trist. Jag hade sett fram emot att se honom ta sig an den norska armadan med sin fjäderlätta åkning på femmilen. Bli inte förvånade om Norge tar samtliga individuella guld på herrsidan i Sotji. Ryssland tar stafetterna. För damerna kan det gå bättre för Sverige. Kalla kan skrälla på tio km fristil och i sprintstafetten kan hon i par med Ingemarsdotter gå hela vägen. Annars lär det handla om Norge och kanske Finland.

Hockeyguldet tar Tjeckien. Jag vet inte varför, det är bara en känsla jag har. Det är deras tur liksom och jag tror att det skulle smaka extra gott för tjeckerna att vinna på rysk mark.

Fotbolls-VM är störst i år, så klart, och vinner gör Brasilien, eller? I fotboll är historia och tradition avgörande och är det någon nation som skrämmer brassarna så är det den kaxiga lillebrorsan Uruguay, det såg vi i Confederations cup i somras. Jag sätter en slant på dem. Sen hoppas jag förstås på Italien, som alltid, och så skulle det vara kul att se Argentina lyckas med sitt furiösa spel. Men Tyskland då? Nja, traditionen talar emot europeiska lag när turneringen spelas utanför Europa. Och så var det det där med försvarsspel. Om man släpper in sju mål på två matcher mot ett mediokert lag som Sverige vinner man inga titlar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar