tisdag 5 februari 2013

Korrekta perspektiv

Stefan Fölster presenterar en lista, som bygger på FN:s index över mänsklig utveckling, vilken visar att sociala problem är större i kommuner med liten invandring. Nu finns det fler faktorer att beakta än demografiska bakom dylika siffror, som utbildning, geografiska förutsättningar, historia. Likväl är listan oerhört viktig, som Stefan Fölster menar, för att få rätt perspektiv i den snedvridna invandringsdebatt som SD har drivit på med lögn, förbannad dikt och statistik (min harang, inte Fölsters...). Kampen för att demaskera SD inför deras potentiella väljare går vidare! Om inte järnrör kan få folk att avstå från att sympatisera med dem kanske nya perspektiv på utanförskap kan göra det.

Jag tar av mig hatten för det jaktlag i Dalarna som vägrar skjuta de två vargar de fått tilldelade i vinterns licensjakt. Jaktlaget menar att det inte finns någon mening med att skjuta dem då de inte har ställt till några problem för djurägare i området. Är detta månne ett trendbrott?

Måste bara kommentera bandy-VM. För det första, rubriksättarna kallade Sverige-Ryssland en drömfinal. Men hallå, hur kan man kalla en repris av de senaste hundra årens finaler en drömfinal? Vill inte bandyvärlden utvidga sporten? Tänk om USA skulle möta Kazakstan i final, det vore en drömfinal det! Och så var det det här med den så kallade drömfinalen, Ryssland vann som bekant och jag har aldrig hört några sämre förlorare i TV än de svenska spelarna efter förlusten, pinsamt var det! Domaren var en "norskjävel" som hade dömt bort Sverige, menade någon, ja, se själva på svt play, maken till oproffsigt uppträdande får man leta efter, bittert gnäll och ilskna svar på journalisternas frågor. Spelarnas beteende understryker sportens problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar