torsdag 12 september 2013

Träig Ek vrider tillbaka klockan

Efter decennier av kamp mot en omodern rovdjurspolitik (företrädd av jaktlobbyn och deras allierade i riksdagen från S och till höger) trodde vi förra året att segern var vunnen. Vi hade äntligen fått en livskraftig stam av varg och med det ett Sverige ett steg närmare en natur i balans till skillnad från jägarförbundens drömnatur, som mest liknar en skjutbana med abnormt stora älg och rådjursstammar. 

Så nu kommer regeringen och "miljö"minister Lena Ek med förslaget att halvera vargstammen och reducera övriga stammar. Bakslag är bara förnamnet, nonchalans är en underdrift, jag ser det som en ren provokation! Om Ek hatar rovdjur låter jag vara osagt, men att hon sitter i knät på jägarna är ett som är säkert.

Regeringen vill också höja ersättningen för tamdjur som rivs av rovdjur, och det är bra, mycket bra, men det ska vara som ett komplement till bidrag till bättre vaktdjur, starkare stängsel, information osv alltså en åtgärd som ska gå hand i hand med en politik som värnar om rovdjurens rätt till sin natur. Nu luktar det bara valfläsk!

Nej, jag hoppas att Centern åker ur riksdagen nästa år med buller och bång, det enda de har åstadkommit de senaste åren är odugliga miljöministrar, stolliga jordbruksministrar och partiledare som har mage att kalla sitt parti för "grönt", nej bevare oss för Centerpartiet!

Det blir till att kalla in EU-kavalleriet igen. Det är pinsamt att svensk miljöpolitik är så efterbliven att vi måste åthutas av Bryssel, gång på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar