torsdag 12 september 2013

Rösta bort SD i valet du inte bryr dig om!

Då var det dags för valet få bryr sig om, kyrkovalet. Jag tycker själv att det är konstigt att Svenska kyrkan ska vara ett forum för amatörpolitiker, men så är det och då bör man bidra med sin röst. Varför? Jo, för att Svenska kyrkan har över 6 miljoner medlemmar och församlingarnas kyrkoråd, alltså grupper med "vanligt folk" som tillsätter tjänster, har hand om budget osv, har blivit måltavlor för ett enträget arbete från Sverigedemokraterna som vill skaffa sig mer inflytande över människor. Därför ska du rösta på ett annat alternativ!

Kyrkoråd, ja, det låter ju harmlöst, men tänk på antalet medlemmar, aktiva eller passiva, 6 miljoner. Kyrkans frågor kan vara viktiga för dig också, om inte nu så ser du det när det är för sent, när SD har roffat åt sig inflytande i världens mest moderna kyrka; En kyrka som öppnar sina portar för hemlösa och statslösa, en kyrka som ger de ensamma en känsla av sammanhang, en kyrka som bygger broar mellan religioner, en kyrka som viger samkönade par. Detta utöver kärnverksamheten (dop, bröllop, begravning, gudstjänst, mässa osv). Kort och gott, en kyrka i tiden. Allt det jag räknade upp vill SD slå i spillror. För att för SD är kyrkan ett etnografiskt tillstånd från 1930-talet i vilket konservativa idéer råder, förmynderi och ja, fascism. I SD:s kyrka ska man (enligt deras påkostade utskick inför valet) plocka upp psalmer som härrör från 30-åriga kriget och hyllar våld mot icke-svenskar (psalmer som Svenska kyrkan rensat bort), SD:s kyrka ska kasta ut flyktingar som kyrkan, i linje med sin kallelse, gömmer undan trubbiga myndigheter, SD:s kyrka ska aldrig föra en dialog med andra samfund, SD:s kyrka vill behålla och vidga klyftan mellan människor. 

Jimmie Åkesson (ulvarnas ulv i fåraklädernas fårakläder) menar att Svenska kyrkan blir "allt mindre kristen" och "långsamt tas över av socialister och liberaler", ni hör ekot från nazismens retorik i vilken socialister och liberaler är fienden.

Jag vill citera Stefan Klint, präst i Örgryte, som i ett svar till Åkesson skrev (i GP):

"Ta det som ett gott råd: leta någon annanstans efter en värdegrund som kan stödja din politiska ideologi. Släpper du in det kristna evangeliet kommer murarna som du bygger att rivas ner från insidan."

Om Jesus hade dykt upp idag som ett barn av vår tid är jag säker på att SD skulle se honom som sin största motståndare. För troende eller ej, mannen från Nasaret var inte någon som bevakade en gammal ordning utan i högsta grad en som ämnade omstörta den! 

Låt inte SD få inflytande i ännu ett demokratiskt forum, lägg din röst på ett annat alternativ!

Kyrkoval den 15/9-2013.1 kommentar:

  1. Självklart tänker jag rösta på söndag. Inte en millimeter av mer inflytande tänker jag ge SD. Jag är inte troende, utan räknar mig mer som agnostiker (ett annat ord för velpotta), men kyrkan är för viktig i samhället för att bara struntas i.

    SvaraRadera