onsdag 6 juli 2011

Dalas dotter fränare än farsan!

Lisa Dahlkvist var starkt bidragande till Sveriges seger över USA i gruppfinalen i VM. Hennes benhårda inställning inspirerade hela laget till att för första gången i ett VM vinna mot ett på pappret övermäktigt motstånd. 2-1 mot USA innebär att svenskorna får möta Australien i stället för Brasilien i kvartsfinal, vilket bör ge dem större chanser att ta sig till semi.

Sven "Dala" Dahlkvist var en kämpe, det måste jag säga, men jag tycker nog att hans dotter är strået vassare, och det säger jag inte bara för att min allitteration i rubriken ska fungera. Som himmelsblå kan man inte låta bli att dra fram den lilla tidningsföljetongen Dala vs. Dahlin. Dala råkade nämligen stöta på Martin Dahlins armbåge i Allsvenskan en gång i tiden och blev aningen upprörd. Visst, Martins armbåge var vass och visst, kvällspressen bredde nog på en del när han "grät ut", men i alla fall...

I vilket fall som helst så var det skönt att få fel i kväll. Dennerbys coachning gick hem, hård press och understöd, klassisk svensk mästerskapsmodell. Hade han bara bytt tidigare hade ledningen varit säkrad redan i minut 80.

Lotta Schelin slet som ett djur, liksom Josefine Öqvist, och båda förtjänade ett mål. Schelin fick göra ett till slut, men det blev felaktigt avblåst för offside. En blåsning som får illustrera den låga domarstandarden i matchen, bägge lagen fick se sig snuvade på en hel del möjligheter på grund av domarens tveksamma beslut.

Kort och gott, höga betyg åt samtliga spelare, och ett till förbundskaptenen för det mod han lyckats ingjuta i sina adepter.

3 kommentarer:

 1. Ikväll sitter du framför teven? Funderar på om inte jag också ska se matchen.

  SvaraRadera
 2. Ikväll gick MFFs första kvalmatch till europaspel före, jag hann hem lagom för att se tjejerna sansat konstatera att Japan var det bättre laget, tyvärr, men jag måste ändå säga att de sammantaget gjorde en bra turnering. /Sk

  SvaraRadera
 3. Såg faktiskt hela matchen och tyvärr måste jag konstatera att Sverige inte spelade bra alls. Snyggt första mål, men sedan så många borttappade chanser, felbedömningar, "hål" i luften, underlig uppställning med en förkyld forward som var helt ensam ... och så en rasande målvakt som sprang ut på plan, nästan ända fram till mittlinjen ... ?

  De svenska spelarnas fördel i längd och tyngd, utnyttjade de inte alls, japanskorna var smarta, smidiga och smet liksom under svenskorna.

  Nä, Japan var en värdig vinnare.

  Nu hoppas jag förstås att de orkar ladda om till bronsmatchen. Och så tror jag nog att USA vinner finalen.

  SvaraRadera