söndag 3 juli 2011

Tre poäng för MFF i klassikermötet

MFF-IFK Norrköping 2-1, en match som bevittnades av 9800 personer på Swedbank stadion. Under tiotusen mot den gamla bedagade skönheten Peking säger en del om östgötarnas dragningskraft nuförtiden. Jag har all respekt för kamraterna från Norrköping, deras historia går inte av för hackor, men som vi MFF:are fick erfara på nittiotalet så går det inte att vila på gamla lagrar. Det gör i och för sig inte Peking som har satsat en del inför comebacken, deras problem just nu är förmodligen Janne Anderssons tränarskap. En sån som Janne ska hålla till i lag med minimal kravbild, annars blir han vilse i pannkakan. För IFK:s skull hoppas jag att det ligger någonting i ryktena om att Tomas Olsson är på väg in, laget behöver en dirigent på mitten.

Jimmy Durmaz var dagens oväntade glädjeämne för De Himmelsblå, eftersom han visade att han kan lära sig av sina misstag. Idag spelade han riktigt moget och fick kröna kvällen med ett tjusigt 1-0 mål i bortre krysset. Daniel Larsson 2-0 var också vackert, och som lök på laxen slipper han kanske tjatet om måltorka.

Mest glädjande idag var ändå det faktum att MFF avslutade med Omid Nazari, Simon Kroon och Tobias Malm på plan, den sistnämnde bytte av Filip Stenström. Rena U-21 alltså, men alla gjorde bra ifrån sig. Övriga reserver i det decimerade MFF gjorde också godkända insatser.

Jag är också glad att Astrit Ajdarevic fantastiska skott i första halvlek inte gick in, den stolpträffen ekar fortfarande över stadionområdet. Hans lilla revansch var det finfina inlägget till Pekings reducering. Det stenhårt skruvade inlägget överrumplade MFF-försvaret totalt som fick se tre motståndarspelare soprena framför Melichárek, Khalilis nick var otagbar.

Tre poäng blev det hursomhelst och det ljusnar litegrann för mästarna nu när serien vänder och CL-kval väntar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar