lördag 15 oktober 2011

En händelserik dag i Malmö

Vi bockar av en seger till för Malmö FF i vad som är de senaste femtio årens mest hektiska fotbollsvecka. Kanske var dagens seger (1-0 Figuereido) mot Djurgårdens IF den symboliskt viktigaste, åtminstone för fansen efter den märkliga omspelscirkusen som inleddes för vad som verkar vara en evighet sedan.

Samtidigt joggar Ldb FC Malmö hem sitt allsvenska guld hemma mot Örebro. Lagets säsong har i i och för sig inte varit en nätt joggingrunda, laget har mött oväntat hårt motstånd i serien av både Göteborg och den sensationella nykomlingen Tyresö. Starkt att trots favoritskap och hård konkurrens försvara titeln. Grattis Ldb FC!*

Annan action väntas idag i Malmö stad idag när SDU (Sverigedemokraternas jugendavdelning) ska demonstrera. Varför väljer de att demonstrera i just Malmö? Mitt heta tips är att de tror att chansen till martyrskap är ovanligt stor i en stad med en betydande andel invånare med utomeuropeiska rötter och många aktiva vänsterradikala organisationer. Och martyrskap är precis vad SD hoppas på, då tycker allmänheten synd om dem och det är ju vad partiet bygger stora delar av sin identitet på; martyrskap och ohämmad självömkan. Så min uppmaning till motdemonstranterna lyder: Håll huvudet kallt, ge inte SDU en anledning att gråta ut i media!



* För många konsonanter, jag tycker att de ska skippa åtminstone två...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar