måndag 4 maj 2015

Allt är högerns fel

S backar i mätningarna, SD går framåt. Analys? Här är en:

Den samlade borgerligheten+SD vill inte Sveriges bästa. De har bestämt sig för att sabotera regeringens ansträngningar i stort sett i alla frågor. I hopp om vad? Nyval? Att hoppas på nyval är att hoppas på ett politiskt kaos, således vill de inte att det ska gå bra för landet eftersom kaos endast gynnar extrema krafter, någon annan slutsats kan jag inte dra. 

Sedan detta: Borgerlighetens makthunger vet inga gränser, tre av partierna kämpar för sin överlevnad, och vi vet hur farliga människor kan bli när de befinner sig i ett sådant läge. De svingar vilt! Alla vill profilera sig; gentemot sina partivänner, sina allianskollegor och sina motståndare. 

Kutym är att acceptera ett valnederlag och i mesta möjliga mån bistå regeringen att genomföra sin politik. Detta genom att kompromissa, vilket man kan göra i Sverige, det är inte avgrunder mellan blocken. Att gräva ner sig i skyttevärn från dag ett som opposition är oansvarigt och destruktivt och inte i linje med den parlamentariska tradition som faktiskt har garanterat en relativ politisk stabilitet i Sverige sen andra världskriget. Och det kan väl inte vara fel? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar