söndag 15 januari 2012

Simon och lagrarna

Simon Thern gör landslagsdebut. Han har också tagit steget från Helsingborgs IF, dit han till många MFF:ares förtret värvades inför förra säsongen, till just MFF, föreningen som ser namnet Thern som i det närmaste heligt. Pappa Jonas gjorde ett sjuttiotal matcher för Himmelsblått, långt från Krister Kristenssons 625, men vilka matcher sen! Jonas Thern är tillsammans med Calle Palmér, Bosse Larsson, Zlatan Ibrahimovic och några till en av Malmös största fotbollsspelare genom alla tider.

Gamla lagrar vilar därmed tungt på unge Simons axlar, mer än för andra spelare som drar på sig den himmelsblå tröjan, och det vill inte säga lite.

Men flytten från nordvästra till sydvästra Skåne tyder på att grabben har lite tåga i sig, precis som far. För bakom Jonas Therns milda uppsyn dolde sig en stenhård tävlingsmänniska, en kompromisslös ledare på och utanför plan. Jonas var Tommy Svenssons högra hand under VM-94, alla beslut gick genom Thern vars ord vägde blytungt. Thern hade också väldigt hög status i Fotbollseuropa när han var som bäst. 1994 tog den nyblivne bronshjälten steget från Napoli till Roma och tro mig, inte många spelare gör det med förståndet i behåll.

Så välkommen till Malmö FF, Simon, räds inte jämförelserna utan anta utmaningen som spelare i Sveriges finaste fotbollsförening!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar