måndag 18 oktober 2010

Motbjudande fotbollskväll

Man måste göra jobbet själv. När HIF, envist som ett tuggummi under skosulan, gick mot seger borta mot Elfsborg (vad har hänt, Haglund?) var Malmö tvingat att vända på en seg matchbild hemma mot Kalmar. Kalmar, som hela första halvlek med matematisk positionering på plan lyckades skapa avgrunder mellan hemmalagets mittfält och försvar. Således ingen rofylld speluppbyggnad för Di Himmelsblå utan jäkt och stress bara att få ut bollen på kanterna där en för dagen het Molins gjorde allt utom mål. Det måste kännas skönt för Nanne Bergstrand att se sin taktik fungera, så till den milda grad att Mendez lyckades göra matchavgörande 0-1 när uret närmade sig 85 minuter. MFF var aldrig riktigt nära idag. Det skapades halvlägen och ett visst tryck under inledningen av andra halvlek men aldrig så att man fick känslan av att det kunde gå vägen. Det var helt enkelt en kass kväll för Sveriges bästa lag (på målskillnad för tillfället).