onsdag 24 augusti 2011

Jaktbeslutet under lupp

Som jag påtalade häromdan fanns det fog för vaksamhet inför regeringens nya vargpolitik. Det gällde de formuleringar som beskrev den utökade skyddsjakten.

Nu planeras ytterligare granskning av den svenska regeringen som med sina luddiga formuleringar endast försöker göra en kringgående manöver i frågan. Regeringen vill helt enkelt blidka oss, som anser att rovdjuren har en viktig plats i vår fauna, genom att ta en paus i licensjakten. Detta förändrar inte vilken usel politik som har bedrivits och som kommer att bedrivas igen 2013 när licensjakten återkommer. Det liknar mest en kohandel med jaktlobbyn som glatt fyller på med ammunition inför löftet om att få panga på igen nästa vinter.

Lyckligtvis låter sig inte rovdjursvännerna duperas. Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden kommer på nytt pröva den svenska regeringens märkliga rovdjurspolitik i EU-domstolen.

2 kommentarer:

  1. Hm, "ny vargpolitik" skriver du i rubriken. Skulle nog vilja säga, vilken vargpolitik? Det är mer "en död varg är en bra varg".

    SvaraRadera
  2. Ja, nån "politik" är det knappast. Viktigt att de stora intresseorganisationerna inte nöjer sig med detta utan fortsätter jobba med parlamentariska medel./Sk

    SvaraRadera