söndag 10 juni 2012

Halvtid i omgång 1 av EM-slutspelet


Intryck från EM-slutspelets första matcher:
Polen-Grekland 1-1, en besvikelse. Polen förmådde inte utnyttja fördelen av hemmaplan utan blev snuvade på en given seger av en elva (som blev en tia) sluga grekiska hopliter. Pojkar mot män, kan man säga. Grekerna lär inte vinna fler EM på några fotbollsgenerationer men har rutinen att ställa till det för vem som helst. 
Ryssland-Tjeckien 4-1, en uppvisning. Tjeckien, EM-finalist -96 och ett grekiskt övertidsmål från final -04, detroniserades av ryssarnas teknik, tempo och effektivitet, Ryssland var sensationellt bra och seglar upp som en outsider till topp 3.
Danmark-Holland 1-0, en skräll. Danmark + EM-slutspel = sant. Nu kan vi räkna bort Holland. Efter en förlust mot ett iskallt spelande Danmark lär de interna striderna blossa upp igen bland primadonnorna i fotbollsvärldens Big brother. Portugal och Tyskland är varnat. Danmark lär få svårt att gå vidare men bör likväl hyllas.
Tyskland-Portugal 1-0, kluvna känslor. Ingen stor match av tyskarna som med en stor portion tur vann tre poäng. Portugal gör mig alltid konfunderad. Varför spelar de inte en större fotboll med så mycket skicklighet i laget? De underskattar sig själva. Jag hävdar att de har kunnandet att äga mer boll mot ett lag som Tyskland. Men först efter  tyskarnas mål började de spela på det sätt de är kapabla att göra. 

Nu tar vi nya tag. Gli Azzurri träder in i turneringen alldeles strax!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar