tisdag 12 juni 2012

Kort om övriga matcher

Annars menar jag att:

Italien överraskade positivt (Ita-Spa 1-1). Deras första halvlek mot Spanien var imponerande och målet ren konst. Pirlos  underbara räd genom det spanska mittfältet, passningen på fel sida om den spanska backen och Di Natales sömngångaraktiga säkerhet när han placerar bollen vid bortre stolpen. Men Spanien är ohyggligt bra och tog över matchen i slutet av första och andra halvlek. Deras kvittering är också fotbollsgodis. Silvas lilla vickning till Fabregas som avslutar distinkt. Det går så fort.

Kroatien-Irland 3-1. Jag hoppades på Irland, kanske mest för att deras fans sjunger på ett sätt som bara fans från brittiska öarna kan. Men Kroatien är ett gediget landslag som alltid producerar fotbollsspelare som inte bara håller hög klass utan som älskar att spela för sitt land. Segern var odiskutabel.

Frankrike-England 1-1. En match som förbryllar. Var det två bra landslag som möttes? Bägge lagen blandade och gav, ena stunden snabbt och tekniskt andra stunden trögt och andefattigt.

Andra omgången väntar, med start i kväll!