lördag 4 december 2010

Carlgrens charader fortsätter

En lågmäld och "saklig" miljöminister Carlgren presenterade de nya vargarna som ska planteras in i Sverige för att städa upp i vargstammens genpool. Samtidigt förbereder sig x-antal lustjägare för vinterns hetsjakt, både den legala och den illegala. För varje varg som skjuts legalt skjuts åtminstone en halv illegalt. Alla med huvudet på skaft förstår vilket tomt spel Carlgren ägnar sig åt. Han vet nog innerst inne att han har sålt sig till jaktlobbyn och dess milleniumgamla vidskepliga hat mot ett för naturens balans livsnödvändigt topprovdjur.

Nu fanns det ju inga genetiska problem med vargstammen, visade det sig. Som sagt, licensjakten är inget annat än en eftergift gentemot jaktlobbyn och dess representanter i riksdagens korridorer och arbetsrum. All forskning och allt förnuft talar emot licensjakt medan argumenten för licensjakt endast är irrationella känslor, fördomar och vidskeplighet.

Licensjakten är en skam från början till slut; Ett hån mot förnuftet, ett förödande slag mot naturens mångfald, en mångfald vi är skyldiga att bevara till framtida generationer, en mångfald vi alla är beroende av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar