fredag 21 januari 2011

Upp till bevis, Reinfeldt!

Bildts och Billströms uttalanden är skandalösa, det kan vi fastslå direkt. Om vi utgår från att deras uttalanden är deras egna är det dags för statsministern att visa prov på ett gediget ledarskap och förpassa duon ut i kylan, långt borta från poster som man som medborgare hoppas innehas av människor med ett visst omdöme.

Å andra sidan har både Bildt och Billström gjort bort sig förut, mest hela tiden faktiskt, med sina arroganta och föraktfulla utspel, minns Billströms grodor i samband med utvisningen av romer och utnyttjandet av bärplockare, minns Bildts oljeaffärer och senast, hans självsvåldiga twittrande om självmordsbombaren innan regeringen hade hunnit vakna för att göra ett samlat uttalande, en officiell hållning. För övrigt var det regeringens officiella hållning som Billström likt en repig gammal vinylskiva hänvisade till när han inte ville svara på frågorna i Aktuellt tidigare ikväll, en smått komisk intervju, en blivande klassiker och förhoppningsvis migrationsministerns sista intervju som minister.

Regeringen har gått hårt åt S för att deras röst i riksdagen har stämt överens med SD:s i vissa omröstningar. Men med tanke på innehållet i läckorna ekar denna kritik ganska tom, eller hur? Jag utgår dock från att Bildt och Billström har gjort sina uttalanden på eget bevåg, jag vill inte tro att regeringen har sanktionerat den typen av avvägningar, inte ens en moderat regering kan väl stå bakom en sådan cynism?

Det enda anständiga för Bildt och Billström är att lämna sina poster, och om Reinfeldt är den landsfader han aspirerar att vara ser han till att det blir så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar