tisdag 16 oktober 2012

Se upp!

Köttfusket har nått nya höjder i och med upptäckten av falsk oxfilé (fläskfilé från en ungersk köttproducent som hade sprutat in ett slags färgämne i köttet för att det skulle se ut som oxfilé).
Dålig djurhållning, vedervärdiga transporter (Sverige är bland de sämsta i EU på inspektioner av djurtransporter på grund av regeringens nedskärningar) och nu falskt nötkött! Behöver man fler anledningar att ställa krav på grossisterna och butikerna? Fråga dem var köttet kommer ifrån, vem har fött upp djuren och under vilka förhållanden. En av mina butiker satsar stenhårt på kött från godkända ekologiska gårdar. Visst, det är några kronor dyrare men där är det förhoppningsvis värt, jag äter istället lite mindre kött, en win-win situation. I slutändan måste vi också ställa krav på politikerna. Det är deras uppgift att skapa förutsättningar för ekologisk produktion i högre grad än idag. Du kan påverka detta med din röstsedel, det är med andra ord dags att om två år rösta bort dem som sitter nu...

På tal om djur: Anställda vittnar om utbredd vanvård av djur på Ölands djurpark. Djurparker har en viktig upplysande funktion för uppväxande generationer men inte till varje pris. Det finns bra djurparker och det finns dåliga, stora ytor är viktigt men också personalens kunskap och engagemang. Men viktigast ändå är ekonomin. En fattig djurpark är en dålig djurpark.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar