onsdag 31 oktober 2012

Rafflande slutspurt och pinsamt uttalande

Ska målskillnad avgöra årets Allsvenska i fotboll? I skrivande stund har Malmö FF ett ynka plusmål på Elfsborg inför de två avslutande omgångarna.

Men, för MFF:s del ska man möta Örebro hemma först, vinst där och vi kan se fram emot en avgörande drabbning på Råsunda på söndag. Ett avslappnat ÖSK (redan färdiga för degradering) och ett nervigt, kanske, MFF är en högst osäker match. Givetvis ska De himmelsblå vinna, det är sådana matcher som definierar ett lag.

På tal om Råsunda och matchen alla talar om, Black Armys ordförande går ut i en kvällsblaska och säger att MFF minsann inte ska få fira ett eventuellt guld på Råsunda. Men käre ordförande, för oss som fortfarande ser fotboll som en sport i första hand och inte ett forum för tribalism och testosteronsprut, menar att risken att ett annat lag får fira ett guld på ens hemmaplan helt enkelt är en del av fotbollen, det får även gunstiga herrar i Black Army acceptera. Att supportrar dikterar villkoren hör inte hemma i Allsvenskan, eller i någon annan liga.

Men som sagt, vi är inte där än, och visst har även AIK en liten chans att ta guldet?

Nu fokuserar vi på morgondagen, framåt Malmö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar