torsdag 18 februari 2010

(Theme from Shaft av Isaac Hayes) Sportnotiser

Morten Olsens danska landslag möter Senegal i en träningsmatch, de ska ju möta Kamerun i VM så det passar bra, förklarar Olsen. Huruvida Kamerun ska möta Bulgarien i samma syfte förtäljer inte notisen.



Svenska folket rasar mot Damkronorna efter förnedrande 1-13 mot Kanada i Vancouver OS, för övrigt samma resultat som i den avgörande guldmatchen i VM 1981 på hemmaplan mellan Tre Kronor och Sovjetunionen. Tre Kronor fortsatte trots fjaskot 81' att spela ishockey.



Under gårdagens störtlopp sa Stig Strand ordet "linje" mellan 20-40 gånger, enligt Statarkattens undersökning. Detta kan förklara hur Strand under mer än ett decennium har uthärdat alla dessa timmar i hytt, hotell och studio med tv-sportens a-lag.



Charlotte Kalla och Björn Ferry har tagit Sveriges hittills enda medaljer i Vancouver. Ferrys tokiga stil har skapat febrig stämning hos Pops & Co och kvällsblaskorna frossar i Kallas nakna dopningstest. Kontrollerna genomförs i avklätt skick då aktiva vid ett flertal tillfällen har ertappats med plastpåsar med dopningsfri urin fasttejpade på låren. Pikant, eller hur...



Om jag får höra frågan "hur känns det?" i sportsändningarna en gång till... Peter Jihde och Patrik Ekwall har för alltid, som det verkar, besudlat sportvärlden med sitt kvällstidnings-human touch-smet. Det är väl bara en tidsfråga innan Malou von Sivers tar över OS-soffan och kladdar in idrottarna i Oprah Winfrey-gojs.

Två amerikanskor högst upp i störtloppet. Jänkare gillar OS, den saken är säker. Man måste imponeras av dem. Jag kommer att tänka på Norges spjutfenomen Andreas Thorkildsen som innan OS i Peking sa att många som tränar inför ett OS försöker se träningen som OS och själva tävlingen som ett träningspass. Thorkildsen såg träningen som träning och OS som OS och njöt av varje sekund. Det gjorde Anja Pärsson också men en elak bana och ett misslyckat hopp förstörde dagen. I skrivande stund åker hon störtlopp i kombinationen. Att vara dagen efter är inget för Anja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar