måndag 18 april 2011

Himmelsblått och gråben

Efter en veckas isolering i grottekvarnen kan jag konstatera att nyhetsskörden i veckan varit diger. Den är också passerad, men någon enstaka reflektion är på sin plats.

Full pott för MFF efter de tre inledande omgångarna är riktigt bra. HBK med Pep bjöd på bra motstånd till en början, sällan har jag sett Bollklubben med så mycket folk i anfallet. Men Jimmy Durmaz episka fotbollsvecka började med ett gollumskt stryptag som renderade i en utvisning för antagonisten i HBK, som likt den panikslagne skolpojken underst i klungan slog vilt mot närmast liggande kropp. En överhettad och fram till brottningen lågpresterande Durmaz byttes ut och matchen vände.

Borta mot DIF kom så den magiska avslutningen. På övertid klippte Durmaz, som hade petats från start, in MFF:s segermål, nyss inbytt. Så kan det gå när Roland Nilsson ger de unga spelarna förtroende. Tänk på det, framtida ersättare!

Märkliga historier cirkulerar om vargattacken i Roslagen. Olika tidningar har olika historier. Egentligen är det inte en nyhet alls. Att hundar utan koppel kan råka illa ut i eller i närheten av ett känt vargrevir är inte något konstigt. Det ska inte påverka synen på vargen. Men kanske måste vi se över vår syn på husdjur. Husdjur är på besök i naturen och ska enligt lag oftast hållas kopplade. Jag kommer osökt in på Allemansrätten. En fantastisk ynnest för oss svenskar. Samtidigt tror jag att den har gett oss en märklig bild av oss själva i relation till naturen. Vi måste nog faktiskt ompröva vissa aspekter av hur tillgänglig naturen egentligen bör vara för oss som inte fäller våra egna byten, gnager på kottar, bökar i jorden, bygger bo i träden eller lägger ägg i gölar.

Efter PK:s tips länkar jag till Jan G:s krönika i Aftonbladet. Den summerar på många sätt tidigare inlägg i frågan av undertecknad.

5 kommentarer:

 1. Läs gärna Guillous sansade krönika kring vargincidenten.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article12896783.ab
  /PK

  SvaraRadera
 2. Har skrivit i denna fråga flera gånger och orkar inte upprepa mig. Jag håller med dig och Guillous krönika är på pricken.

  För övrigt anser jag att det farligaste djuret i Sverige är fästingen.

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt inlägg! Själv har jag blivit lätt besatt av frågan. På något sätt hoppas jag att alla vi bloggare som skriver om den eller andra frågor är som droppar som urholkar stenarna, må stenarna vara SD, licensjakt eller annat vi kämpar mot. /Sk

  SvaraRadera
 4. Ja du, då vill jag gärna vara en sådan droppe. :-)

  Om vi inte hörs av, så får jag passa på att önska dig en glad påsk.

  SvaraRadera