söndag 3 april 2011

Parlamentariska knivigheter

Samtidigt som mycket tyder på att en pånyttfödd socialdemokrati, med en folklig retoriker som Juholt, kommer att sno åt sig röster från gamla gråsossar som blivit sverigedemokrater, fortsätter SD stötta regeringen i Riksdagen, enligt dagens Sydis. Det är en märklig situation. Både Alliansen och den rödgröna oppositionen svär sig fria från SD, tack och lov. Men detta gemensamma intresse inbegriper också en tvetydighet, den att i undertoner uttrycka: "lämna SD och kom över till oss!" Inte med omvändelsens budskap om alla människors lika värde och solidaritet med de svaga utan med löften om jobb och en trygg ålderdom.

Även om Alliansen eller den rödgröna oppositionen skulle grumlas av ett inflöde av SD:are skulle det likväl vara en önskvärd utveckling. Att det finns människor med främlingsfientliga åsikter måste vi leva med, men att de i Riksdagen representeras av ett fascistiskt parti som SD är ett gigantiskt nederlag för ett land med så starka demokratiska traditioner som Sverige.

1 kommentar:

  1. Jag avskyr allt SD står för. Som alliansröstare tycker jag det är lite äckligt att SD:s riksdagsledamöter oftare röstar på regeringens förslag, det är som om att regeringen blir nedsmutsad. "Guilt by association", ungefär.

    Men just nu känner jag inte mycket annat än leda när det kommer till politik, jag är uppriktigt bekymrad över de reformer som först kändes välbehövliga, nu visar sig slå mot de svagaste. Är det reformerna det är fel på, eller är det tidpunkten som är fel eller tolkas de fel eller vad ÄR det?

    Nu har s en ny partiledare, snart får mp nya språkrör och så mullras det inom c att Olofsson ska bytas ut. Då kanske det blir roligare igen.

    SvaraRadera