tisdag 29 mars 2011

I huvudet på Hamrén

Som en liten aptitretare inför Allsvenskan fick vi se Sveriges finest ta sig an Moldavien på Råsunda. Det moldaviska landslaget är utan tvivel på gång, i kväll sporrade av ett andefattigt svenskt lag. Ibrahimovic kan inte ensam skrämma livet ur motståndarna och utan Majstorovic och Mellberg var det inte mycket skäggväxt bland svenskarna.

Zlatan gör ingen stor landskamp, kan tyckas, men när man ser ett referat av matchen inser man hur många chanser han skapar, för sig själv och andra. Han är outstanding även en mindre lyckad kväll. Men straffen skulle han ha låtit bli. Redan på Grenolis tid förstod man att inte låta den som har blivit fälld slå straffen på grund av adrenalinpåslaget.

Hamrén har mycket att tänka på, många unga och talangfulla spelare har svårt att växa in i landslagsdressen. Desto större anledning att ge dem chansen även framöver. Dock finns det inte mycket utrymme för gambling under ett VM-kval. Men Gerndt vill jag se, han har det mesta en fotbollspelare ska ha.

För övrigt är Moldavien ett trevligt land med en fantastisk matkultur. Syrade grönsaker, kryddiga korvar och ungt vin på marknaden i Chisinau får man inte missa om man har vägarna förbi.

3 poäng idag är godkänt men inte mer. 2-1 får duga, helt enkelt.

Förresten, tydligen säger Hamrén att spelarna ska gå in med "shining" på plan... Vad menar han? Med yxa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar