torsdag 24 februari 2011

101

Så många ärofyllda år fyller Malmö Fotbollförening idag, grattis!

MFF står inför ett spännande år. Först och främst ska man försvara sitt guld, eller, ska man först och främst kvala till Europa?

MFF är en förening som räknar titlar. MFF är också en förening som räknar pengar och just nu finns det några hål som behöver fyllas. Alltså, guld nummer 17 eller gruppspel i Champions league/Europa league, där de stora pengarna finns? En allsvensk förening måste välja.

Idag pratade Jeff om hungern att vinna guld, i MFF:s fall att försvara ett guld. Det är därför Jeff är så viktig för laget. Jag har pratat om det förut, om unga spelare som är mer sugna på ett fetare kontrakt någon annanstans och om äldre som rullar över efter guldextasen och tänder en cigg som varar karriären ut.

Men det är inte Jeff. Jeffrey Aubynn har ambitioner som är större än fotbollen, han har en inre drivkraft som gör att han vill fortsätta utvecklas. I en intervju idag säger han att han är barnslig för sin ålder. Det är bra.

Jag tror inte en allsvensk förening måste välja. Man måste bara göra sitt bästa i alla lägen och våga spela ut de kort man har. Om Molins och Hamad är sålda när kvalet går in i ett avgörande måste Rolle spela ut andra kort. Dardan Rexhepi är svensk fotbolls största anfallstalang, det spelar ingen roll hur ung han är, ge honom förtroendet så förvaltar han det med all den känsla och styrka han har i sin långa kropp. Han är bara ett exempel. Malmö FF har ett spelarkapital som är mycket starkt.

Jag utesluter inte allsvensk guldstrid och gruppspel i Europa, samtidigt. Man måste tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar