söndag 6 februari 2011

Mångfald ger mervärde

Nu jagas den sista vargen i den omoraliska, ansvarslösa och olagliga vargjakten. Jag upprepar vad jag har sagt i otaliga inlägg: argumenten för att jaga varg har sedan länge avslöjats som bluff, vidskepelse och lögn. Vi som vill se en livskraftig natur i balans har den lagliga och moraliska rätten på vår sida. Nu återstår det för beslutsfattarna att våga välja en annan väg än den destruktiva de har slagit in på.

Till alla dem som ser detta som en kamp mellan staden och landsbygden: detta är större än så, detta är en kamp för naturens mångfald. En natur i balans gynnar oss alla, i stad och glesbygd. Flora och fauna måste vara i trim om jordbruk, skogsbruk och turism ska fungera. Även jakten (älg, hjort, rådjur) gynnas av en frisk natur i god balans, det vet jägarna innerst inne.

I nuläget kan jag tyvärr bara konstatera att saklighet och giltiga argument har offrats på den personliga prestigens, korruptionen och de osakliga och osmakliga utspelens altare.
På förekommen anledning: Häromveckan stod Maud Olofsson i riksdagen och kallade sitt parti "ett grönt alternativ", på fullaste allvar och inför ögonen på Maria Wetterstrand.

Det var ett pinsamt ögonblick.

Nej till licensjakt på varg! Avgå Carlgren!

2 kommentarer:

  1. Carlgren är ett riktigt stolpskott.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker nästan synd om honom, han verkar vara helt utan reellt inflytande, en marionett.

    SvaraRadera