söndag 26 juni 2011

GAIS-MFF 2-0. Detta är en sågning

Trots skadekris, tränarcirkus och flyktade spelare kommer jag idag att såga Malmö FFs insats mot GAIS. Men jag börjar sågningen uppifrån och lite mer allmänt.

Malmö FF: Så handfallen som klubben verkar ha varit inför den uppkomna situationen med Rolle och FCK ska inte en föreningen av MFFs dignitet vara. I grund och botten är tränarkaoset det incitament till kris som vi nu ser i full blom.

Roland Nilsson: Kan du inte bara berätta varför du ville lämna laget du byggt upp just när det började bli riktigt roligt? För mig är det obegripligt.

Och så dagens insats: skadekrisen till trots, MFF ska stå upp bättre idag.

Richard Norling: Den enda kritik man kan rikta mot den nye tränaren, som knappt hunnit träna laget i det täta matchandet, handlar om försvarsspelet. Med så många skador måste laget ligga lägre i positionerna från början och jobba sig in i matcherna. Utan Ivo, Jiloan och Molins finns det inte tillräckligt mycket bollskicklighet på mitten för att föra matcherna.

Offensiven: Offensivt är det bara Daniel Larsson som hotar motståndarna. Agon Mehmeti må vara en måltjuv, men han har fortfarande en bedrövlig första touch och börjar mer och mer likna Mats Liljenberg i slutet av karriären, som mest gjorde alibilöpningar för att "störa" motståndarmålvakten. Den enda playmakern på plan, Wilton, är alldeles för ensam om att ha en tanke med sitt spel. Inhoppande Dardan kan bättre än att ramla och vädja till domaren.

Allmänt: Markus Halsti är ett mysterium. Så långsam får man inte vara på allsvensk nivå. Tur att den som förnedrade honom gång på gång, Bassombeng, är en lika dålig fotbollsspelare. Ett annat mysterium, Jimmy Durmaz, är inte längre yngst och ballast i laget. I det skick truppen är nu ska Jimmy agera vuxet på plan. Idag spelade han upp sig i andra men stod i övrigt för ännu en rysarinsats à la skolgårdsfotboll.

I övrigt är det ett skämt att följa MFFs speluppbyggnad på den första tredjedelen av planen. Utan Ivo, lagets boarder collie, liknar spelarna mycket riktigt en skock får.

Den som med en knapp hårsmån kravlar sig upp över ett bottenbetyg idag är: Pontus Jansson och Miljan Mutavdic..

Ännu lite mindre löjeväckande: Daniel x 2, Wilton, Ricardinho.

De enda som inte behöver ligga i fosterställning i duschen är: Dusan Melichárek, målvakt, och Simon Kroon, 18-årig debutant med kvicka fötter.

Slutligen anser jag att domaren tappade kontrollen över matchen under en avgörande period i första halvlek när MFF var på väg in i matchen. Daniel Larssons blodiga nuna understryker detta påstående.

Nu väntar en vecka innan Peking kommer på besök. Tur är väl det eftersom ett helt nytt lag måste spela ihop sig. Janne Andersson satt för övrigt på läktaren idag och gottade sig åt Malmös elände. Å andra sidan, vad ska den notoriske gnällspiken Janne skylla på nu om det inte går bra för hans lag på söndag?

Jag glömde såga fysteamet: Att Molins korsband går av omgående på träning med den nya klubben säger kanske något om standarden på Malmös fysteam just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar