onsdag 17 mars 2010

Andefattig premiär

Så var premiären avklarad och det var nog så Malmö FF-spelarna resonerade efter gårdagens bortamatch mot GAIS. Nog märktes det att laget inte hade matchats ordentligt. Det har ju framförts en del kritik mot uteblivna träningsmatcher i vinter och kritikerna fick verkligen vatten på sin kvarn. Nu var det inte så illa som det kanske låter. Jag skulle vilja påstå att det såg ganska bra ut trots de dåliga förberedelserna, och med en lika nymornad Martin Hansson vid visselpipan kan Himmelsblått nog vara tacksamma för en pinne. Att uppfatta en hands i röran runt kapten Andersson är lika skickligt som att inte göra det fem minuter tidigare i det andra straffområdet. Vanligtvis brukar domare, likt Homer Simpson, nyttja two wrongs make a right-principen, men se det gjorde inte Hansson, och det var tur det, det skulle ju ha fått honom att se inkompetent ut. Dahlin räddade straffen och MFF fick med sig ett kvitto på att lagets sista utpost är precis så bra som alla hoppas.

En del goda intentioner kunde man skönja. Laget utnyttjades planens bredd och den som gjorde det bäst från sin kant var Jeffrey Aubynn. Wilton såg stundtals rapp ut och vad bättre är, han hade nåt i blicken igår som man saknade förra säsongen då han ofta såg ut som en kanin inför ett koppel hundar, igår var blicken klar och visst kunde man se en liten gnista därinne ibland som skvallrade om att han tyckte att det var roligt att spela fotboll.

Dessvärre såg det inte lika bra ut i anfallet. En dålig första touch avslöjade gång på gång Agon Mehmetis tekniska brister och när han väl kom loss var det inga problem för gaisarna att flytta på honom. Det ska sägas att Agon trivs bättre med en targetplayer vid sin sida. Daniel Larsson, tre äpplen hög, bereder inte direkt väg för honom i straffområdet där Agon bäst kommer till sin rätt med sitt rappa skott. Annars var nämnde Larsson bra, mycket bra, ett ständigt orosmoment för motståndarna med sin snabbhet och styrka i duellerna.

Nästa vecka kommer Örebro till Himmaborgen. Örebro som enkelt avfärdade Åtvid hemma på Behrns. Åtvid ska inte hänga med huvudet för det, många nykomlingar sprattlar i början för att sedan rasa, förhoppningsvis kan "Bruket" göra det motsatta, de tappra kopparslagarna är värda ett allsvenskt lag.

I övrigt från premiäromgången noterar jag med bitterhet att Tobias Grahn är precis så bra som han var under tiden i MFF och jag undrar varför, varför värvade Malmö inte honom? Istället har Listerlandet fått sin största profil sedan Frank "my favourite club is Hanöhus" Worthington. Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar