söndag 16 maj 2010

Årets första plattmatch för MFF

Som så många himmelsblå fruktade blev Mjällby för svåra på Strandvallen. 3-0 efter första halvleken avgjorde tillställningen. MFF skickade visserligen in 1-3 och 2-3 ganska omgående i andra halvlek men sen var det stopp. På något märkligt sätt tog spelarnas energi slut när de var som närmast en kvittering; Ett par fräna ingripanden från Grahn på mitten, ett par avblåsningar och så var Malmös momentum borta.

Mjällby var bra, rejäla i defensiven och vassa i offensiven. Malmö borde ha förstått att de skulle ta kampen direkt, smälla på och sätta sig i respekt, men det gjorde de inte.

Noterat igår var Patrik Ekwalls enkelspåriga eftersnack i TV4. Efter att en besviken Daniel Larsson sportsligt sagt att man inte kunde skylla på vädret frågar Ekwall i studion med ett sensationslystet tonfall: "Kan man verkligen skylla på vädret?" Sportjournalister har helt enkelt ofta klart för sig redan innan vad de ska säga och skriva, oavsett vad intervjuobjekten säger.

Deppigt värre på Strandvallen men friska tag inför BP hemma innan uppehållet, det är jättemånga omgångar kvar innan Lennart Johanssons pokal ska delas ut. Än kan guldet komma him!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar