söndag 9 maj 2010

Love across the barricades.


Familjederbyt MFF-ÅFF avlöpte utan incidenter, förutom den för åtvidabergare tråkiga händelsen att förlora matchen

Det här var en ganska vissen allsvensk tillställning, två trötta och slitna lag försökte spela sitt spel och det var väl inte jättebra tajming och precision i löpningar och passningar. Två saker är värda att notera: Wiltons punkterande "brasseskott", som Mats Nyström skulle säga, ni vet Fotbollskvälls ankare som fortfarande tycker att klackar är exotiska, var inte riktigt så snyggt som det blixtrande samarbetet mellan Daniel Larsson och Agon Mehmeti fram till 1-0, den klacken, Nyström, den höll klass! Värt att notera är att Åtvid höll på att jobba sig fram till en kvittering utan Christian Bergström, Brukets härförare, innan Wiltons kanon borrade sig in målvakten Henrik Gustavssons vänstra kryss.

Resten av kvällen förlöpte i gamman kring bordet där det dukades upp mat från grillen och där det skålades för de bägge lagen. Åtvid har chans på revansch i september.
Nu blir det däremot efterlängtad vila för MFF innan nästa nykomlingmöte, borta mot Mjällby, ett lag som tycker det är så roligt att spöa De Himmelsblå att de har kommit på en vits om det, hör här:
Det var en gång en pojke från Listerlandet som hade det tufft hemma. När socialen bestämde sig för att placera honom i ett fosterhem frågade socialarbetaren pojken:
-Var vill du att vi ska placera dig?
-I Malmö, svarade pojken
-Varför Malmö? frågade socialarbetaren
-För dom slår ingen

Faktum är att Mjällby har anledning att vara lite dryga i fråga om MFF, laget har haft en obehaglig förmåga att ställa till det, exempelvis var det efter ett respass ur Svenska cupen mot Mjällby nångång på 90-talet som Jonnie Fedel kallade sin egen tränare "världens sämsta". Det om det, nu blir det vila från fotbollen ett tag för MFF och Statarkatten. Eller, ja, bäst att inte lova nånting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar