tisdag 25 maj 2010

De gnällde i alla fall inte på gräset

Det var Alex Nilssons match. Sjuttonåringens två mål mot BP var det stora glädjeämnet i MFF-lägret igår. Sjutton bast och två mål inför hemmasupportrarna, han sov nog inte mycket i natt. Hemmasupportrarna som planenligt genomförde sin tysta protest den första kvarten mot de nya teveavtalen. Allsvenskan är lite som skolan, det är en massa jiddrande hit och dit. Det finns nog
inte en malmösupporter som inte vaknar upp svettig då och då efter ännu en mardröm om slutspelsexperimentet på 80-talet.


På tal om protester, BP-tränaren Kim Bergstrands gnäll inför tevekamerorna på domaren, på att småklubbarna behandlas dåligt och det ena och andra var inte bara pinsamt, det var ovärdigt en tränare på högsta nivå. Man borde skicka en video till honom med intervjun med Roland Nilsson efter förlusten mot Mjällby, så talar en som är stor i förlust. Bergstrands gnäll påminde om gamle HBK-tränaren Janne Andersson, som inte drog sig för att skälla ut tioåriga bollkallar i sin konspirationsteoretiska världbild.


Gårdagens svada måste man ändå tillskriva John Guidetti, hans gnäll efter matchen fick mig att för tillfället glömma bort det fina målet han gjorde på över övertid. Summa summarum av de båda herrarnas klagosånger är att de på något sätt tyckte att de borde ha fått minst en poäng med sig om bara domaren hade varit bättre och fotbollssverige mer rättvist. Ok, men om Guidetti hade satt några av de givna målchanser han fick i första halvlek så kanske, men nej, MFF var inte bra igår men de var ändå klasser bättre.


Guidetti i en annan himmelsblå klubb.


Matchanalysen är enkel. Minut 1-20 tillhörde MFF, minut 20-40 tillhörde BP, resten av matchen ägde MFF.

Förresten, Guidetti blev glad på Hristo Stoichovskt manér när han gjorde mål, men frågan är om inte tevekommentatorerna blev gladare eftersom de hade klämt in grabbens namn i varannan mening under matchens gång oavsett vad som hände på plan. Men det får man väl bjussa på, det är inte varje dag huvudstadsregionen får fram stortalanger fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar