söndag 27 juni 2010

Domartabbe sänkte England

I Tolkiens födelsestad tog den engelska sagan slut. Årets VM är sannerligen amatörernas stora fest, den assisterande domarens miss vid Lampards kvitteringsmål är så ohyggligt mycket grövre än den liknande situation som sänkte Västtyskland i finalen 66', en klassiker som givetvis vevas om och om igen en dag som denna.

Att tyskarna sedan kontrar sönder England är inte så konstigt, luften gick ur Capellos mannar efter Lampards icke-mål. Noterbart är att Rooney fick förtroendet att spela igen, England måste verkligen ha en tunn bänk och då tänker jag inte på Peter Crouch, som borde fått komma in.

Jag kommer att sakna England och deras fans, de enda som kan överrösta vuvuzelorna med sin sång. Vuvuzelorna har ett plus, och det är att de får även en seg tillställning att verka spännande, minus är att de överröstar läktarsången.

Tv4:s kommentatorer slog för övrigt rekord i stereotypa resonemang när de beskrev det tyska spelet. "Systematiskt" och med "maskinell perfektion" utnyttjade tydligen tyskarna det darriga engelska försvaret. Ja, jag säger då det, tyskarna får aldrig vara bara bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar