torsdag 26 augusti 2010

Jägare och villebråd byter plats igen

Nej, det är inte vargjakt jag ska ta upp den här gången utan den allsvenska guldkampen. HIF visade på nytt styrka när de slog formstarka TFF igår. TFF är ett märkligt lag och Tom Prahl en märklig tränare. Finns det någon som haussar sina motståndare som han gör, eller baissar sitt eget lag? Inför mötet mot MFF i våras var han mycket rädd för MFF-forwarden Ofere, eller Åfäär, som Prahl uttalade det. Han vill väl lämna över trycket på det andra laget, å andra sidan, det är inga bekymmer när man tränar TFF, inte ens efter allsvensk succé och avancemang i UEFA-cupen, efter att ha slagit ut dåvarande storheten Blackburn, blev TFF overdog, det var på nittiotalet.

Som MFF:are var det svårt att inte bläddra till sidan 378 på text-tv igår och följa matchens utveckling. När den var slut konstaterade jag att man inte kan gå omkring och hoppas på andra lags resultat. MFF kan bara göra sitt jobb.

Varför är då TFF ett märkligt lag? Jo, det är det enda lag i Sverige som har plusstatistik på MFF. TFF etablerade sig i Allsvenskan när MFF började få problem. Dessutom förvandlas de till Man U varje gång de ska möta MFF, undantaget vårens match och förhoppningsvis höstens. Roland Nilsson har trots allt skrämt bort några gamla spöken den här säsongen.

Likväl blir jag lite brydd, jag menar, vad vore TFF utan trettio års know-how och spelare från MFF-leden? Fast det kanske är just det som är kruxet, att kämpa för sin självständighet är en grym drivkraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar