tisdag 27 april 2010

Bra inledning på MFFs brutala vecka

Det såg stundtals förvirrat ut på Swedbank stadion igår. Ivo Pekalski fick chansen från start men tog den väl inte direkt. Han började stabilt men hamnade i tidsbrist gång på gång när djurgårdarna väl hade upptäckt att han är en spelare som behöver en sekund extra med bollen. Ivo har fin känsla i fötterna men är inte skolad att släppa på ett tillslag. Till hans försvar ska sägas att försvarsarbetet längre upp på plan inte sköttes exemplarisk. Agon Mehmeti var helt ofarlig både framåt och bakåt och Jimmy Durmaz och Guillermo Molins gjorde båda mediokra förstahalvlekar. Tur då att Daniel Larsson äntligen fick utdelning för de tidigare sju matchernas fantastiska spel, med en tjusig volley på en delikat framspelning av den för dagen offensivt kapable Ulrich Vinzents, 1-0.


Daniel Larsson, man of the match!




När Larsson ytterst elegant chippade in 2-0 i andra halvlek såg matchen ut att vara avgjord. Men ett lag med en så hög felprocent i passningsspelet kan inte stänga en match. Det blev rörigt och smånätt, små skarvar och klackar och svåra alternativ istället för att enkelt och rejält rulla ut motståndarna. Visst, DIF hade studerat Helsingborgs vinnande koncept senast med hög press, men DIF är inte HIF och med lite mer kyla i backlinje och mittfält hade det inte behövt bli så nervöst för De Himmelsblå som det till slut blev. Nu fick istället Djurgården en retlig reducering i slutet efter ett sällsynt felbeslut av målvakten Johan Dahlin.



Men DIF är inte bra. Jag tror i och för sig att de var nöjda igår, nöjda med spelet och bollinnehavet. Men jag ska ärligt säga att MFF bjöd in dem i matchen gång på gång i rent slarv. DIFs anfallsspel var svårt att urskilja och under långa perioder var det svårt att avgöra vem som egentligen spelade på topp, det säger en del. På mitten såg de kompetenta ut med många spelare som är vän med bollen, men i övrigt såg det tamt ut, självförtroendet saknas och spelare som egentligen är tunga att möta föreföll tunna och ofarliga.



Så MFF, med en Guillermo Molins som kom in som en ny och fantastisk spelare i andra halvlek, kunde till slut inkassera tre blytunga poäng i början på vårens grymmaste vecka, med drabbningar mot Blåvitt och TFF runt hörnet. Fem poäng bakom HIF nu som fick med sig tre pinnar från Strandvallen i en match som sägs ha varit riktigt usel. Men usel har inget med saken att göra, matcher ska vinnas, något som båda topplagen gjorde igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar