söndag 11 april 2010

Malmö hemmalag på bortaplan

Nannes Kalmar FF gillrade en fälla för MFF och de himmelsblå klev rakt i den. Nanne vet att Malmös passningsspel lämpar sig mot lag som också vill föra spelet, därför lät Kalmar motståndarna ta kommandot. Fyllda av spelglädje blev MFFarna övermodiga och vips hade Kalmar slagit om och retfullt enkelt kontrat in 1-0. En fin prestation av en för dagen ganska blek Molins bäddade för 1-1 av Edvard Ofere, men jublet hade inte ens klingat av när Kalmar kontrade in 2-1 en knapp minut senare.

Man har sagt att Malmös spel lönar sig bättre på bortaplan där motståndarna manas till offensiven av hemmapubliken. Dock ej på Fredrikskans. Femtusen betalande har liksom inte den rollen. Som en följd blev Malmö förvandlat till hemmalag påhejade av sin röststarka klack. 60-40 i bollinnehav i Malmös favör vittnar om det, något som Nanne nog var nöjd med i halvtidsvilan som hans lag gick till med ledning 2-1. Malmö hade ju gått i hans fälla.

Kalmar hade läget under kontroll i andra halvleks inledning och Sobralense, matchens lirare, var med sin skicklighet med bollen och sitt utmärkta spelsinne ett ständigt orosmoment för MFF. Men så hände något. Malmö 2010 är inte samma nervösa gäng som förra året och idag klev han fram när det bäst behövdes, Wilton Figuereido, hans kvittering, efter en urstark soloräd, gjorde villebrådet till jägare. När sedan Markus Halsti, som går från klarhet till klarhet, skarvade in 2-3 efter en hörna (tack Josep* för att du gnuggar fasta situationer!) låg vägen öppen för ett efterlängtat trendbrott på kalmaritisk mark. Det blev visserligen riktigt nervöst under en tiominutersperiod när Malmös lag formligen satt uppflugna som dagisbarn i målvakten Johan Dahlins knä men när stormen väl bedarrat hade Himmelsblått bara att spela av de sista sju-åtta minuterna.

Nya poäng mot Häcken nästa vecka och vi kan se fram emot en stentuff toppmatch i derbyt mot HIF. Men men, en match i sänder, som det brukar låta.