onsdag 21 april 2010

Konsten att spela ett derby

Det är en konst att spela ett derby. MFF behärskar inte den konsten. HIF blottade MFFs brister igår, spelare som glänst tidigare såg ut som enter på plan, om tolkienreferensen tillåts. MFF får aldrig spela ett derby som underdog, det får man lägga i vågskålen; inte ens igår mot ett HIF som leder serien och har släppt in minst mål fick MFF vara underdog eftersom syskonskarans åldersfördelning är fix sedan länge: MFF är storebror, HIF lillebror, BOIS är den ännu yngre brodern som är på dekis och TFF är sladdisen.

Som jag var inne på häromdan så skulle Ivo Pekalski vara ett intressant alternativ på mitten. Med facit i hand så borde Rolle ha spelat honom bredvid Wilton, RÅP hängde inte med i svängarna för att han försökte hänga med, jag tror Ivo hade varit klokare både med och utan boll.

Till råga på eländet skadades både Edvard Ofere och Ricardinho (I hate to say I told you so) vilket medför stora utmaningar för Rolle. Agon är det givna valet istället för Eddie, tyvärr, killen är vass i straffområdet men har en bollmottagning som Jocke Björklund, ungefär. Det är dags att ta klivet nu för Agon, jag vill se honom hugga på allt, som Jean-Pierre Papin när han var som bäst. Ricardinhos skada var inte så allvarlig, tack och lov så vi behöver inte spekulera om ersättare ännu.

Slutligen, deppa inte, vi förlorade ett derby men Allsvenskan avgörs först i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar